Stem op De Dellen!

Stem op De Dellen!

Wie wordt de winnaar van de VriendenLoterij Molenprijs 2021?
Stem en help De Dellen aan 75.000 euro!

 

Geef onze dame haar vleugels terug

Molenaar André Schuthof was net even zijn poldermolen in gelopen om te kijken hoe laat het was, toen het noodlot toesloeg en één van de roeden van De Dellen met een enorme knal afbrak.
De hele molen met de dubbele vijzel schudde zo hard dat zelfs de mooie oude klok er van stilviel. André: “De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien”.  Het gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er al bijna een jaar treurig bij zonder zijn wieken.

Maar als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt duurt dat niet lang meer. Met een grote groep vrijwilligers is er al veel gedaan om geld in te zamelen voor het herstel van de forse schade aan de molen. Voorzitter Reint Huizenga: “Het zou fantastisch zijn om de VriendenLoterij Molenprijs te winnen. Natuurlijk allereerst om De Dellen te herstellen. Maar ook als kroon op al het werk dat al is verzet door onze mensen”. Ook wethouder Jurrie Nieboer van gemeente Oldambt roept iedereen op een stem op De Dellen uit te brengen in dit filmpje van Vincent Mathlener.

STEM OP DE DELLEN IN NIEUW SCHEEMDA

U kunt stemmen tot vrijdag 1 oktober 12:00 uur.

Terug naar overzicht