Nieuw op de website

Nieuw op de website

Op de website groningermolens.nl worden met enige regelmaat nieuwe onderwerpen, nieuwe foto’s en nieuwe documenten toegevoegd. Zo bouwen we de website langzamerhand uit tot een vindplaats van uitgebreide documentatie over Groninger molens. Recent zijn twee rosmolens die geheel of gedeeltelijk nog in de provincie te vinden zijn aan het molenbestand toegevoegd. Graag ontvangen we meer informatie over deze en andere rosmolens!

Kijk bijvoorbeeld bij de grotendeels verdwenen molen van Wubs in Onstwedde. Albert Wubs, nakomeling van de laatste molenaar, woont nog naast de oude molenlocatie en een klein restant van de molen is daar nog zichtbaar. Hij stuurde ons enkele oude en nieuwe foto’s, van de vroegere en huidige situatie.

Bij ons bekende gegevens van meer verdwenen molens zijn de laatste weken op de website gezet. Zie bijvoorbeeld de molens van Oosterhoogebrug, Houwerzijl en Sappemeer-Kleinemeer. Als u meer gegevens over deze of andere verdwenen molens weet horen we dat graag van u - er is altijd plaats voor op onze website.

Terug naar overzicht